Opis
Ser Gouda blok Mlekovita
Ser Gouda należy do serów dojrzewających typu holenderskiego o łagodnym smaku. Jest skoncentrowanym i najlepszym źródłem niezbędnych dla organizmu związków mineralnych. To bogate źródło wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Nie zawiera konserwantów. Odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej i wegetariańskiej. Ser Gouda należy do serów najpopularniejszych wśród konsumentów i ma uniwersalne zastosowanie: jest doskonałym składnikiem kanapek, koreczków oraz zapiekanek, a także znakomitym dodatkiem do sałatek czy ozdobą wykwintnej deski serów.
Wartości odżywcze
dla 100 g
Energia kJ | 1387 kJ |
Energia kcal | 334 kcal |
Tłuszcz | 27 g |
w tym kwasy nasycone | 17 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 25 g |
Sól | 1,5 g |
Opakowanie
2,78 kg
Składniki
mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.
Alergeny
b/d
Foodclaims
GMO FREE