Bułka do burgera z sezamem 5″
Opis
Wysokiej jakości klasyczna, pszenna bułka hamburgerowa typu 'soft’, posypana sezamem, o średnicy 12,5 cm (5 cali). Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana w dużych ilościach do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hamburger nie był zanadto wilgotny,a całość kanapki pozostawała zwarta. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie burgera. Bez dodatku środków konserwujących. Odpowiednia dla wegan.
Wartości odżywcze
dla 100 g
Energia, kJ | 280 kcal |
---|---|
Energia, kcal | 1183 kJ |
Tłuszcz | 4.6 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.7 g |
Węglowodany | 51 g |
Węglowodany w tym cukier | 7.9 g |
Błonnik | 2.4 g |
Białko | 7.8 g |
Sól | 1.1 g |
Waga
82 g
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, cukier, drożdże, olej rzepakowy, ziarno SEZAMU, sól, glukoza, regulator kwasowości: E262, emulgatory: E482, E471, E472e, substancja zagęszczająca: E412, mąka SOJOWA, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, E920
Alergeny
Zboża zawierające gluten
Nasiona sezamu
Pszenica
Foodclaims
GMO FREE