Chleb drwalski
Opis
Chleb drwalski
Chleb drwalski pszenny wypiekany na kamieniu zachwyca naturalnym smakiem i rustykalną, złotobrązową skórką z charakterystycznymi nacięciami. Wyróżnia się prostym składem oraz tradycyjną metodą wytwarzania. Wypiekanie na kamieniu sprawia, że chleb wypieka się równomiernie w znacznie krótszym czasie. Chleb drwalski pszenny wyróżnia dobrze wypieczona skórka, wilgotny miąższ, duże pory oraz głęboki smak, który przywołuje wspomnienia i jest uzależniający. W kształcie przypomina krótszą i grubszą bagietkę. Wykonany jest z mąki pszennej, dzięki czemu wyróżnia się kremowym, sprężystym i delikatnym wnętrzem. Naturalne składniki oraz prosta i autorska receptura są gwarancją najwyższej jakości. Chleb drwalski pszenny wypiekany na kamieniu oferowany jest w formie głęboko mrożonej. Przed podaniem należy go rozmrozić przez ok. 30 minut w temperaturze pokojowej, a następnie wypiekać przez ok. 12 minut w rozgrzanym piekarniku.
Opakowanie CU
11 x 650 g
Rozmiar
Składniki
Alergeny
b/d
Foodclaims
GMO FREE