Precel
Opis
Precel
Nieskończenie pyszny smak! Nie bez powodu nasz chrupiący precel bawarski ma kształt symbolu nieskończoności. Został przygotowany zgodnie z tradycyjną, klasyczną recepturą na bazie mąki pszennej i drożdży. Wyróżnia go charakterystyczny splot, który ma przypominać nierozerwalny węzeł. Według legendy, pieczywo to powstało tak naprawdę przez przypadek, kiedy pewien piekarz przysnął i przez pomyłkę upiekł klasyczne miękkie precle po raz drugi. Twardy i chrupiący precel bawarski należy do grupy pieczywa ługowanego, czyli produktów piekarskich moczonych przez wypiekiem w roztworze wodorotlenku sodu. Najczęściej serwowany jest jako przekąska do piwa lub pieczywo spożywane podczas pieszych wycieczek. Na co dzień może towarzyszyć nam jako pożywny pomysł na drugie śniadanie. Precel o tradycyjnym bawarskim kształcie cechuje prosta receptura, naturalne składniki i tradycyjna metoda wytwarzania. Dostępny jest w formie głęboko zamrożonej. Przed podaniem wystarczy go rozmrozić w temperaturze pokojowej lub podpiec przez kilka minut w piekarniku.
Opakowanie CU
Rozmiar
Składniki
Alergeny
b/d
Foodclaims
GMO FREE