Sernik prostokątny
Opis
Sernik prostokątny
Czy może być coś pyszniejszego niż rozpływający się w ustach, miękki i wilgotny sernik na drożdżowym spodzie? To prostokątne ciasto od lat króluje na polskich stołach, choć podobno było już znane w starożytnej Grecji. Sernik do Polski przywiózł podobno sam Jan III Sobieski, po powrocie z Wiednia. Współcześnie sernik towarzyszy nam podczas każdych świąt, urodzin i innych uroczystości rodzinnych, ale również na co dzień umila nam czas z przyjaciółmi przy kawie. Nasz puszysty i wilgotny sernik na drożdżowym spodzie wyróżnia prosta receptura, naturalne składniki i tradycyjna metoda wytwarzania. Jego główny składnik stanowi najwyższej jakości, dobrze zmielony twaróg. Choć sernik zaskakuje swoją prostotą, możemy serwować go na kilka rożnych sposobów – ze świeżymi owocami, sosami lub musami owocowymi, bądź roztopioną czekoladą. Sernik na drożdżowym spodzie oferowany jest w wersji głęboko mrożonej. Przed podaniem należy rozmrozić go w lodówce przez ok. 9 godzin. Z jednego kawałka ciasta otrzymujemy 21 porcji.
Opakowanie CU
Rozmiar
2,75 kg
Składniki
Alergeny
b/d
Foodclaims
GMO FREE