Sos bazyliowy
Opis
Sos bazyliowy
Sos bazyliowy – włoskie smaki w Twojej kuchni
Bazylia to jedna z najbardziej charakterystycznych przypraw kuchni włoskiej. Doskonale uzupełnia smak każdego sosu, sałatki czy potraw z mięsa. Nic dziwnego, że sięgają po nią nie tylko Włosi! Jeśli tak jak my należysz do grona miłośników bazylii, z pewnością przypadnie Ci do gustu wyjątkowy sos, w którym pesto bazyliowe gra pierwsze skrzypce.
Sos bazyliowy bez konserwantów – pełnia smaku bez zbędnych dodatków
Sos bazyliowy bez konserwantów to delikatna i zarazem wyrazista kompozycja. Lekki, łagodny sos doskonale łączy się z pieczonym mięsem, daniami z grilla, ale również wszelkiego rodzaju sałatkami czy innymi przekąskami. Kremowa konsystencja sprawia, że świetnie sprawdzi się w roli dodatku do burgerów, zapiekanek czy hot dogów. Możesz wykorzystać go również jako interesującą alternatywę dla majonezu: każda sałatka zyska zupełnie nowy smak! Łagodny sos bazyliowy bez konserwantów to nie tylko wyśmienity smak, ale również wysokiej jakości składniki – wszystko to sprawia, że nie może zabraknąć go w Twojej lodówce!
Opakowanie CU
Butelka 4 x 0,95 kg
Składniki
olej rzepakowy, woda, cukier, skrobia, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), pesto bazyliowe 2,5% (bazylia 74,5%, olej rzepakowy, woda, czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), żółtko jaja w proszku, ocet spirytusowy, sól, koncentrat pomidorowy, koncentrat soku z cytryny, warzywa granulowane (w tym czosnek 0,3%), aromat naturalny, kurkuma, barwnik (kompleksy miedziowe chlorofilin), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA).
Alergeny
b/d
Foodclaims
strict vegetarian
GMO FREE